Polen neemt afscheid van vrachtwagenchauffeur die gedood werd bij aanslag Berlijn

Familie en vrienden hebben onder strenge veiligheidsmaatregelen afscheid genomen van de Poolse vrachtwagenchauffeur Lukasz Urban, die om het leven gebracht werd bij de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn. Zijn vrachtwagen werd, vermoedelijk door Anis Amri, gekaapt om er op 19 december mee in te rijden op de kerstmarkt.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Urban (37) lag doodgeschoten in de cabine van zijn vrachtwagen. Zijn begrafenis in het dorp Banie, in het noordwesten van Polen, werd bijgewoond door familie, vrienden en de Poolse president Andrzej Duda. Hij zou op een plaatselijk kerkhof worden begraven.

Urban was het eerste slachtoffer die avond. Op de kerstmarkt vielen vervolgens 11 doden en 50 gewonden toen de vrachtwagen op de menigte inreed.

De eerste resultaten van de autopsie op Urban gaven aan dat hij stierf rond de tijd dat de vrachtwagen de markt opreed. Een preciezer tijdstip zou half januari 2017 worden gegeven. De Poolse chauffeur werd niet met een mes verwond, aldus een woordvoerster van het Duitse parket gisteren.

Urban laat zijn vrouw en een 17-jarige zoon achter.

Amri werd op 23 december door de Italiaanse politie doodgeschoten toen hij in een treinstation in Milaan een wapen trok.

Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen