Reuze spandoek Lucky Luke wordt geveild voor het goede doel

Een reusachtig doek met afbeeldingen van stripheld Lucky Luke wordt deze week geveild voor het goede doel. Het spandoek van 46 op 12 meter werd tijdens de renovatie van het Kortrijkse stadhuis gebruikt als werfdoek. De opbrengst van het doek gaat naar twee Kortrijkse vzw's.

De stad Kortrijk koos niet zomaar voor de afbeeldingen van Lucky Luke als werfdoek. De stripheld werd dit jaar 70. En ook de geestelijke vader van Lucky Luke, Morris, had een band met de stad. Maurice De Bevere werd er namelijk op 1 december 1923 geboren.

Online veilinghuis Catawiki dat het doek te koop aanbiedt, verwacht veel belangstelling voor het werfdoek. "Lucky Luke is immers nog altijd een van de meest populaire stripfiguren in Europa. Het doek is om verschillende redenen uniek en zou bijvoorbeeld heel interessant kunnen zijn als eyecatcher op een van de grote stripbeurzen in België of Frankrijk", klinkt het.

De opbrengst van de veiling gaat naar twee goede doelen: vzw Boothuis en Radio respect. Beide Kortrijkse vzw's zetten zich in voor maatschappelijk kwetsbare jongeren.

Meest gelezen