Reynolds en Fisher worden samen begraven

De familie van de overleden actrices Debbie Reynolds en Carrie Fisher wil dat moeder en dochter samen begraven worden. Waar of wanneer de begrafenis zal plaatsvinden, is nog niet bepaald, aldus zoon en broer Todd Fisher. Reynolds (84) overleed woensdag, amper een dag na het overlijden van haar dochter. Het laatste wat ze zei, net voor ze haar beroerte kreeg, was dat ze bij haar dochter wilde zijn.

Debbie Reynolds en Carrie Fisher hadden bij leven niet altijd een gemakkelijke relatie. Reynolds scheidde van Carries vader, zanger en acteur Eddie Fisher, toen Carrie nog een kleuter was. Reynolds had daarna een bewogen liefdesleven, ze zou nog twee keer hertrouwen, en haar dochter zei vaak dat zij als kind meer voor haar moeder zorgde dan omgekeerd.

Later keerden de rollen om, toen Reynolds zich om haar van drugs afkickende dochter bekommerde. Carrie Fisher schreef er later de autobiografische roman "Postcards from the edge" over, dat nadien verfilmd werd met Meryl Streep en Shirley MacLaine in de hoofdrollen.

Op latere leefden groeiden moeder en dochter weer naar elkaar toe en waren ze zo goed als onafscheidelijk en woonden ze ook naast elkaar. Reynolds en Fisher werkten ook samen aan de HBO-documentaire "Bright lights: starring Carrie Fisher and Debbie Reynolds" die volgend jaar uitkomt. Reynolds overleed toen ze bij haar zoon Todd was om de begrafenis van haar dochter te regelen.

Dubbele herdenking

Nu ook Reynolds plots overleden is, zou de familie hen samen willen begraven. Volgens de Amerikaanse showbizzsite TMZ zouden beiden worden begraven in het familiegraf dat Reynolds eerder kocht in LA.

Nog volgens TMZ zou er eerst een kleine begrafenisplechtigheid zijn in intieme kring, gevolgd door een publieke herdenkingsdienst. Officieel is er echter nog niets beslist over de datum of plaats waar de afscheidsvieringen zouden plaatsvinden. De knoop wordt vandaag doorgehakt, luidt het.

"Liefde duurt eeuwig voort"

Todd Fisher plaatste gisteren een tekening op Twitter waarin zijn zus en moeder in hun bekendste rollen worden afgebeeld, Carrie als prinses Leia en zijn moeder in haar regenjas in "Singing in the rain".

"Ik was 58 jaar getuige van dit mooie liefdesverhaal", aldus Todd Fisher. "Ik mis hen allebei heel erg. Liefde duurt eeuwig voort."

Meest gelezen