Trucks rond Times Square moeten aanslag zoals in Nice of Berlijn voorkomen

In New York worden bijkomende veiligheidsmaatregelen genomen om tijdens de nieuwjaarsviering een aanslag zoals in Nice of Berlijn te voorkomen. Rond Times Square worden 65 vrachtwagens vol zand geparkeerd.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

De Amerikaanse grootstad New York neemt bijkomende veiligheidsmaatregelen om een aanslag met een vrachtwagen zoals in Nice afgelopen zomer en deze maand in Berlijn te vermijden. In totaal worden 65 vrachtwagens in de buurt van het beroemde plein zo geparkeerd dat het voor een truck onmogelijk wordt om in te rijden op de massa feestvierders die op oudejaarsavond wordt verwacht. Eerder is dat ook al gebeurd met Thanksgiving en de Amerikaanse verkiezingen, zoals hieronder bij de Trump Tower.

Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Het blijft niet bij vrachtwagens vol zand alleen. Er worden ook 7.000 agenten, zwaarbewapende antiterreureenheden en speurhonden ingezet om de feestnacht veilig te doen verlopen. De lokale politie benadrukt overigens dat er geen concrete terreurdreiging is, maar dat ze op het ergste willen zijn voorbereid. Er worden naar schatting ruim een miljoen mensen verwacht in en rond Times Square op oudejaarsavond.

Meest gelezen