Water Maas loopt weg na botsing tussen schip en stuw: schipper opgepakt

In het oosten van Nederland is een schipper met een Duits binnenvaartschip door een stuw gevaren. Het waterpeil van de rivier de Maas is daardoor naar het laagst mogelijke peil gezakt. De schipper, een 52-jarige Slovaak, is opgepakt, meldt NOS.

Rond 19.30 uur gisteravond voer een Duits binnenvaartschip door de stuw heen. Zes schuiven van de stuw raakten beschadigd.

Het water stroomde in grote hoeveelheden weg, waardoor het waterpeil tussen Grave en Sambeek met zo'n 20 centimeter per uur zakte. Rond 9.30 uur vanmorgen stond het waterpeil zo'n 3 meter lager, dat is het laagst mogelijke peil.

De brandweer probeert nu te voorkomen dat een aantal woonboten op de Paesplas, aan de Maas, waterschade oploopt. De boten hangen namelijk scheef door het snel zakkende water. 

De schipper, een 52-jarige Slovaak, is opgepakt. Er is bij de man een bloedstaal afgenomen om na te gaan of hij al dan niet onder invloed was van alcohol. De politie voert ook een technisch onderzoek op het schip uit. Wat wel al vaststaat, is dat er op het moment van de aanvaring veel mist hing.

Meest gelezen