"Black" van Pearl Jam opnieuw op 1 in "De tijdloze"

De luisteraars van Studio Brussel kunnen er maar niet genoeg van krijgen. Voor het tweede jaar op rij stemden ze "Black" van Pearl Jam naar de eerste plaats in "De tijdloze", de lijst met de volgens hen 100 meest tijdloze nummers aller tijden. Opvallend is dat de artiesten die dit jaar overleden zijn, stijgen in de rangorde.

"Mia" van Gorky houdt sinds het overlijden van zanger Luc De Vos in november 2014 nog steeds stand in de top drie, maar zakt wel opnieuw een plaatsje.

Metallica blijft een favoriet bij de Studio Brussel-luisteraars. De band staat twee keer in de top 10, met "One" op nummer 4 en "Master of puppets" op 10. Een ander leuk weetje is dat voor het eerst ook twee dezelfde nummers in de lijst staan. Naast Leonard Cohen (foto onder, op 83) staat ook Jeff Buckley met zijn versie van “Hallelujah” in de lijst, op plaats 37.

Eerbetoon aan overleden artiesten

De nieuwkomers en stijgers in de lijst tonen aan dat de stemmers van "De tijdloze" dit jaar de overleden artiesten van 2016 eren. Zo komt "Space oddity" van David Bowie na een jaar afwezigheid opnieuw de lijst binnen op plaats 32.

Motörhead staat voor het eerst in de lijst, met "Ace of spades" op plaats 38. En ook “Purple rain” van Prince stijgt sterk, van 53 naar 26.

Motörhead hoogste nieuwkomer

Die laatste band is dit jaar overigens de hoogste nieuwkomer. Andere nieuwkomers in de lijst zijn: "505" van Arctic Monkeys (66), "In The end" van Linkin Park (72), "Don’t stop me now" van Queen (80), "Hallelujah" van Leonard Cohen (83), "Push" van Universal Nation (82, Nummer 1 in "The greatest switch) en "Piano man" van Billy Joel (94).

"Go your own way" van Fleetwood Mac is de sterkste stijger dit jaar. Het nummer stijgt 48 plaatsen, van 90 naar 42. De grootste dalers zijn "The end" van The Doors (van 34 naar 67) en "Suds & soda" van dEUS (van 38 naar 71). Beide nummers zakken 33 plaatsen.

De muzikale aftelling werd ook dit jaar gepresenteerd door Roos Van Acker en Steven Lemmens.

De top 10

  1. "Black", Pearl Jam
  2. "Smells like teen spirit", Nirvana
  3. "Mia", Gorky
  4. "One", Metallica
  5. "Stairway to heaven", Led Zeppelin
  6. "Bohemian rhapsody", Queen
  7. "Wish you were here", Pink Floyd
  8. "Heroes", David Bowie
  9. "Child in Time", Deep Purple
  10. "Master of puppets", Metallica

 

De volledige lijst vindt u terug op de website van Studio Brussel.

Meest gelezen