"Bohemian rhapsody" van Queen op 1 bij de "1.000 klassiekers" van Radio 2

De luisteraars van Radio 2 hebben "Bohemian rhapsody" van Queen uitgeroepen tot dé ultieme song van de "1.000 klassiekers". De Queen-monsterhit uit 1975 verstoot "Imagine" van John Lennon van de eerste plaats en zelfs uit de eerste 10. Door het overlijden van enkele bekende artiesten ziet de top 10 er dit jaar dan ook een beetje anders uit.
AP2011

Radio 2 zendt zijn lijst met ultieme klassiekers traditiegetrouw uit op de laatste dagen van het "oude'"jaar. Het zijn de luisteraars die bepalen welke platen er gedraaid worden. Met een lijst van zowat 16.000 liedjes was het ook nu weer moeilijk kiezen, maar de Radio 2-luisteraars stemden massaal.

In de lijst staan dit jaar onder meer 167 liedjes uit Vlaanderen en 162 Nederlandstalige nummers. De jaren zeventig, tachtig en negentig van de vorige eeuw zijn het beste vertegenwoordigd.

Maar ook andere Golden Oldies hebben hun waarde duidelijk nog niet verloren. Elvis Presley, The Beatles en Queen behoren dit jaar tot de absolute favorieten. Zij komen elk met maar liefst 12 nummers in de lijst voor. De eerste Vlaamse artiest is Will Tura met 10 liedjes.

Het shockeffect veroorzaakt door het overlijden van enkele grote namen uit de popgeschiedenis, heeft trouwens ook een weerslag op de samenstelling van de top 10. Daar vinden we dit jaar ook David Bowie en Prince terug.

De volledige top 10

  1. "Bohemian rhapsody", Queen
  2. "Purple rain", Prince
  3. "Child in time", Deep Purple
  4. "Sebastian", Steve Harley & Cockney Rebel
  5. "You're the first, the last, my everything", Barry White
  6. "The river", Bruce Springsteen
  7. "Hotel California", The Eagles
  8. "Summer of '69", Bryan Adams
  9. "Heroes", David Bowie
  10. "Dancing queen", Abba

 

Wie de volledige lijst er nog eens wil op nalezen, kan terecht op de website van Radio 2.

Meest gelezen