"Brexit" woord van het jaar voor Onze Taal

Voor het Genootschap Onze Taal, een vereniging van taalliefhebbers, is "brexit" het woord van het jaar. Het woord werd tot winnaar uitgeroepen door de leden en volgers van Onze Taal en de luisteraars van het Nederlandse radioprogramma "De taalstaat".

Op de tweede plaats eindigde "boze witte man", zoals tegenwoordig iemand wordt genoemd die zich niet gehoord voelt als het gaat om belangrijke maatschappelijke vraagstukken. De derde plaats was voor "nepnieuws". Vorig jaar was "sjoemelsoftware" het woord van het jaar bij Onze Taal.

"Samsonseks" en "treitervlogger"

In Vlaanderen werd het woord "samsonseks" onlangs door woordenboekuitgever Van Dale uitgeroepen tot Woord van het Jaar 2016 in Vlaanderen.

Samsonseks is "seks terwijl de kinderen naar de televisie kijken (genoemd naar het kinderprogramma 'Samson en Gert')". In Nederland werd "treitervlogger" het woord van het jaar. Die term verwijst naar "iemand die videoblogs maakt van het treitergedrag van zijn vrienden en die zelf, door dit gedrag te filmen en de film te publiceren, ook overlast veroorzaakt".