"Hé! Er is geen bal op de tv. Alleen een film met Doris Day"

Oudejaarsavond is eigenlijk een beetje zoals met de kerstdagen: het bulkt van de eindeloze herhalingen op televisie en de films zijn ofwel avontuurlijk, ofwel heel melig. Wie echter goed grasduint, kan zich toch opmaken voor een best vermakelijke avond. Wij loodsen u graag doorheen de programmatie van de laatste dag van het jaar.
Reporters

"Kampioen zijn blijft plezant" - Eén - 21.05u

"Oh nee, alweer F.C. De Kampioenen", hoor ik u luidop denken. Kan best zijn, maar de film was wél een van de filmtoppers van 2013. De langverwachte prent lokte zo'n 765.000 mensen naar de Vlaamse cinema. Ook het vervolg, "Jubilee general", was een succes met meer dan een 600.000 bezoekers, en eind volgend jaar komt er zelfs een derde langspeelfilm.

Voor wie het écht heeft gehad met de avonturen van Balthasar Boma en zijn pottenstampers kan nog altijd de kinderen voor de buis plaatsen met een hapje en een drankje. Zij verklaren immers ook de prima kijkcijfers van de herhalingen van de familiereeks.

"Rolling Stones live in Cuba" - Canvas - 22.15u

Wie wat muziek op de achtergrond wil bij de feestdis kan opteren voor Canvas. De zender brengt de "Rolling Stones live in Cuba". De Britse rockgroep speelde in maart van dit jaar een historisch concert. Mick Jagger en co trakteerden een half miljoen mensen op een gratis openluchtconcert in de hoofdstad Havana.

U en uw gasten kunnen twee uur lang genieten van de ene hit na de andere, want zeg zelf: een klassieker als "Start me up" is de ideale opwarmer voor een lange dansavond. Bovendien krijgt u er een vlot Spaanssprekende Jagger bovenop. Hij was immers in de jaren 70 getrouwd met de Nicaraguaanse Bianca Perez-Mora.

"Wat als?" - VTM - 22.30 uur

Op VTM is het even twijfelen tussen de animatiefilm "Despicable me 2" (2013) met de populaire gele Minions en de Emmy Award-winnende reeks "Wat als?".

"Wat als?" is net dat tikkeltje absurder, dus gaan we daar voor. In een tijdspanne van een halfuur krijgt u de meest hilarische sketches uit het derde seizoen voorgeschoteld. De nieuwe Wat Als'ers, acteurs en boezemvrienden Matteo Simoni en Charlotte Timmers zijn trouwens een ware streling voor het oog en houden u vast alert om het tot het vuurwerk van middernacht te rekken.

"Bringing down the house" - Vier - 20.30 uur

Terwijl broer en zus Vier en Vijf kiezen voor romantische komedies met "Bringing down the house" en "Family for Christmas" overbrugt Zes resoluut de nacht met drie afleveringen van "Sex and the city". In tijden van bingewatchen kan dat nooit kwaad, en dat in combinatie met een serie over vrouwen en hun libido.

Toch zal "Bringing down the house" hier het pleit winnen. Het acteursduo Steve Martin en Queen Latifah werkt best op de (slappe) lachspieren. De film brak in 2003 weliswaar geen potten, maar deugt wel om je verstand even op nul te zetten.

ZDF - "Willkommen 2017" - 20.15 uur

Zoals de traditie wil, biedt de Duitse televisie een urenlange liveshow. "Party-Alarm", luidt het letterlijk bij ZDF. De zender toont beelden van het oudejaarsfeestje van duizenden mensen aan de Brandenburger Tor in Berlijn en brengt muziek van klassiek tot pop.

Voor wie feestend de nacht in wil, passeert een rist aan nationale en internationale artiesten met onder anderen dj BoBo, de Venga Boys, Marianne Rosenberg, Jermaine Jackson en Bonnie Tyler. Andrea Kiewel en Johannes B. Kerner (foto) praten "Willkommen 2017" aan elkaar.

BBC One - "Robbie rocks Big Ben live" - 23.25 uur

Ook livemuziek troef bij de Britten, maar dan met de rasechte entertainer Robbie Williams. Hij geeft tot middernacht een concert ten beste aan de Big Ben in Londen. Naast enkele nummers van zijn huidig album "The heavy entertainment show" belooft de zanger ook een pak oude hits.

Om middernacht wordt het concert evenwel onderbroken voor een kwartiertje vuurwerk aan de Thames. Daarna is het opnieuw de beurt aan Williams. Vorig jaar bracht BBC One op dezelfde avond een liveconcert van Bryan Adams, wat het meest bekeken muzikale tv-optreden van het jaar werd.

Dwimp - Katrin Peeters fotografie

Meest gelezen