Disney en Pixar winnen zaak om namaak Cars

Twee Chinese bedrijven moeten Walt Disney en Pixar een schadevergoeding van 1,35 miljoen yuan (185.000 euro) betalen voor het namaken van elementen uit de succesfilms Cars en Cars 2. Dat heeft een rechtbank in Shanghai bepaald, zo meldt het Chinese persbureau Xinhua.

Disney en Pixar hadden de Chinese bedrijven voor de rechter gesleept omdat de personages en posters van de Chinese tekenfilm The Autobots te veel leken op die van Cars. De rechter was het ermee eens dat de personages K1 en K2 wel heel veel gelijkenissen vertoonden met Cars-hoofdrolspelers Lightning McQueen en Francesco Bernoulli.

De rechtbank oordeelde dat de Chinese bedrijven hun activiteiten rondom de film onmiddellijk moeten stoppen en dat ze Disney en Pixar 1 miljoen yuan schadevergoeding moeten betalen. Daarbovenop moeten ze 350.000 yuan betalen, het bedrag dat de twee Amerikaanse bedrijven besteedden aan juridische kosten.

 

Meest gelezen