Disney strijkt 48 miljoen euro op na overlijden Carrie Fisher

Filmstudio Disney krijgt naar aanleiding van het overlijden van "Star Wars"-actrice Carrie Fisher omgerekend 48 miljoen euro uitgekeerd. Disney had bij verzekeraar Lloyds in Londen een verzekering afgesloten voor het geval dat Fisher haar rol in de nog te maken films niet meer zou kunnen spelen. Volgens een vakblad van de verzekeringssector gaat het om de hoogste persoonlijke ongevallenclaim ooit.
Fisher met tegenspeler Harrison Ford in "Star Wars: the force awakens"

Fisher had de scènes van Prinses Leia voor Episode VIII - dat volgend jaar uitkomt - al ingeblikt, maar het was de bedoeling dat ze in de negende film van de scifi-succesreeks een grotere rol zou gaan spelen.

Door het overlijden van Fisher moet het script voor die film herschreven worden. De film zou normaal gezien in 2019 in de zalen komen.

Blijkbaar wou Disney het zekere voor het onzekere nemen en had het daarom een "contract protection cover"-genomen voor het geval dat de actrice haar verplichtingen niet zou kunnen nakomen. Fisher had een verleden van zwaar drank- en drugsmisbruik en leed onder een wankele gezondheid. Indien de polis ook echt wordt uitbetaald, dan gaat het volgens het vakblad "The insurance insider" om het hoogste bedrag dat ooit voor een persoonlijk ongeval is uitgekeerd.

Fisher zelf kreeg naar verluidt een miljoen dollar om haar rol in de "Star Wars"-serie weer op te nemen. Na haar dood werd al geopperd dat haar personage eventueel met behulp van digitale technieken in de volgende films tot leven gebracht zou kunnen worden.

Meest gelezen