"M.A.S.H."-acteur William Christopher overleden

In de Verenigde Staten is acteur William Christopher gestorven. Hij is vooral bekend van zijn rol als priester Francis Mulcahy in de komische tv-serie "M.A.S.H." uit de jaren 70. William Christopher was 84.

Christopher leed al een tijdje aan longkanker en werd begin deze week opgenomen in het ziekenhuis. Hij overleed gisterochtend thuis in Californië. "Hij is vredig gestorven", meldt zijn vrouw.

Christopher speelde de rol van Francis Mulcahy, een geestelijke in de bekende tv-reeks "M.A.S.H." over de oorlog in Korea. "Iedereen hield van hem. Hij had een groot gevoel voor humor en was erg menselijk", zegt collega-actrice Loretta Swit alias Hotlips. "Zijn rol van Mulcahy was de meest perfecte casting ooit."

"M.A.S.H."- gebaseerd op een film uit 1970 - geeft de belevenissen weer van een Amerikaans veldhospitaal in de Koreaanse oorlog in de jaren 50. De serie liep van 1972 tot 1983.

Gastrollen

Na het stopzetten van serie, vertolkte Christopher dezelfde rol nog eens in de spin-off "After MASH".

Nadien speelde hij vooral gastrollen in andere tv-series, onder meer "Diagnosis murder", "Murder, she wrote", "The love boat" en "Hogan's heroes".

Meest gelezen