Erdogan: "Terroristen proberen land te destabiliseren, maar we vechten terug"

Volgens de Turkse president Erdogan proberen terroristen zijn land te destabiliseren. Hij reageert zo op de aanslag tegen een discotheek in Istanbul. Erdogan belooft terroristische groeperingen op alle vlakken te bekampen.

"De terroristen proberen chaos te creëren en onze mensen te demoraliseren met verschrikkelijke aanvallen tegenover burgers", aldus Recep Tayyip Erdogan. "Maar we houden het hoofd koel, bewaren de eenheid en zullen nooit toegeven aan hun vieze spelletjes."

Het is nog niet duidelijk wie er achter de aanslag in Istanbul zit, maar Turkije is de voorbije tijd al vaker getroffen door aanslagen. Die worden hoofdzakelijk gepleegd door ofwel terreurgroep IS of Koerdische militanten."

"Als een natie zullen we tot het einde vechten. Niet alleen tegen de gewapende aanvallen van de terroristische groeperingen, maar ook tegen hun economische, politieke en sociale aanvallen. Turkije zal al het nodige doen om de "veiligheid en de vrede van haar burgers te garanderen."

Erdogan krijgt steun van Poetin

Vanuit de hele wereld wordt de aanslag op de discotheek in Istanbul veroordeeld. De Russische president Vladimir Poetin schreef rechtstreeks een steunbetuiging naar Erdogan.

"Het is onze plicht vastberaden verzet te bieden tegen elke terroristische agressie", schreef Poetin in een telegram. "Het is moeilijk zich een meer cynische misdaad voor te stellen dan de moord op burgers op het hoogtepunt van het nieuwjaarsfeest."

Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen