Mariah Carey maakt er een potje van op Times Square

Het optreden van de Amerikaanse zangeres Maria Carey gisterenavond op Times Square in New York is niet helemaal volgens plan verlopen. Carey was een van de artiesten die geboekt was om de menigte te entertainen tot het traditionele aftelmoment om middernacht. Maar toen liet de technische installatie het afweten en gaf ook Carey er de brui aan.

Carey zou drie nummers zingen. Bij het traditionele "Auld lang syne" ging alles nog goed. Maar de problemen startten toen ze het nummer "Emotions" inzette.

De muziek startte, maar Carey zelf viel te laat in. "Gelukkig Nieuwjaar ! Wij horen niets, maar ik zal dit maar afwerken", zei ze, met de hand op de heup. Na enkele mislukte pogingen om toch in te vallen zei Carey: "Wij hebben geen sound-check gekregen, dus we zullen maar zeggen, dit was een nummer 1-hit, en dat is het dan."

"Het is wat het is. Ik zou zeggen: laat het publiek maar zingen", zei Carey vervolgens laconiek terwijl ze werkloos in haar weinig verhullend en vleeskleurig pakje toekeek. Er volgden nog enkele danspasjes en lukrake kreetjes.

En na nog wat meer kreetjes. "Het is voor mij ook vakantie, hé, mag dat? Ik probeer het sportief op te vatten." Na afloop van het nummer, klonk een droog "Dat was ... ongelooflijk".

Waarna iemand achter de schermen wijselijk besliste om bij "We belong together" dan maar helemaal over te schakelen op playbackmodus. Maar dat bleek nog een grotere ramp want Carey lipte allesbehalve synchroon mee. "Beter dan dit, zul je nergens vinden", klonk het ironisch waarna la Carey zich omdraaide en gewoon wegstapte.

Maar ondanks het boegeroep dat daarop volgde is Carey niet iemand die lang over iets blijft tobben, zo bleek vandaag. "Shit happens", klonk het op Twitter. "Aan iedereen een gelukkig en gezond nieuwjaar. En dat ik in 2017 nog meer het nieuws mag halen."

Meest gelezen