Onverlaat verandert letters in iconisch Hollywood-bord

In Amerikaanse staat Californië is het gebruik van marihuana als ontspanning voortaan wettelijk toegelaten. Een onbekende in Los Angeles profiteerde ervan om een geintje uit te halen met de beroemde Hollywood-letters. Het is niet duidelijk of de man op het ogenblik van de feiten onder invloed was.
Damian Dovarganes

Het is voorlopig nog onduidelijk wie achter de vandalenstreek zit. Maar de politie van Los Angeles heeft er alle vertrouwen in dat de schuldige gevat zal worden. Op beelden van een bewakingscamera is te zien hoe een in het zwart geklede man rond 3 uur plaatselijke tijd vanmorgen met een zeildoek een deel van de letters O bedekt om er een E van te maken.

Echt origineel is de stunt niet. Want op 1 januari 1976 haalde iemand anders ook al eens dezelfde grap uit.

Letters met een achtergrond

Oorspronkelijk dienden de intussen iconische letters op Mount Lee als reclame voor een nog te bouwen nieuwbouwwijk. Er stond toen ook nog "Hollywoodland", maar de laatste vier letters gingen in de jaren 40 aan verval ten onder.

De overblijvende letters werden uiteindelijk in 1978 gerenoveerd. Nog niet zo lang geleden, in 2010, waren de letters opnieuw bedreigd door de plannen voor een nieuwbouwproject. Maar toen zamelde een actiegroep met de steun van enkele beroemde inwoners van LA - onder wie Playboy-uitgever Hugh Hefner - geld in om het aanpalend stuk grond aan te kopen en het zicht op de letters te vrijwaren.

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

De brandweer verwijderde de stukken zeildoek, één voor één.

Meest gelezen