Ook een Belg omgekomen bij aanslag in Istanbul

Bij de aanslag op de discotheek in de Turkse stad Istanbul is ook een Belg om het leven gekomen. Dat meldt Buitenlandse Zaken. Het gaat om een 23-jarige jongeman uit Houthalen, in Limburg. "Onze gedachten gaan uit naar de familie en vrienden", aldus minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR).

De aanslag vond plaats in een populaire discotheek in Istanbul, waar een nieuwjaarsviering aan de gang was. Een schutter opende lukraak het vuur op de feestgangers.

Op het moment van de aanslag waren zo'n 700 mensen aanwezig in de discotheek, die ook populair is bij buitenlanders. Tot nu zijn 39 doden geteld. Bij hen is dus ook een Belg, vreest Buitenlandse Zaken. Het gaat om een 23-jarige uit Limburg, met de dubbele nationaliteit. Hij werd geboren in Genk, woonde in Houthalen-Oost en werkte in een kebabzaak in Maasmechelen.

De dader zelf is nog steeds voortvluchtig. De Turkse politie is koortsachtig op zoek.

Meest gelezen