Partner George Michael trapt na met verwarde tweets over doodsoorzaak

Fadi Fawaz, de partner van George Michael, heeft in enkele berichten op Twitter gesuggereerd dat de zanger niet aan een hartstilstand is gestorven. De zanger zou volgens hem al verscheidene keren geprobeerd hebben om zich van het leven te beroven. De Twitteraccount van de man is intussen verwijderd. Eerder raakte bekend dat de Britse politie een onderzoek gestart is naar de doodsoorzaak van de zanger en Fawaz wil ondervragen.

George Michael, wiens echte naam Georgios Kyriacos Panayiotou was, werd op kerstdag door Fawaz dood aangetroffen in zijn bed. In eerste instantie was gezegd dat hij was overleden aan een hartfalen.

Hoewel de Britse politie zijn overlijden als "onverklaard, maar niet verdacht" beschouwd, wou ze toch een bijkomend onderzoek naar de precieze doodsoorzaak. Een autopsie die in dat verband deze week werd uitgevoerd, bracht echter nog geen uitsluitsel. Het is nog wachten op de resultaten van enkele verdere testen, klinkt het.

Venijnige reactie

De Britse tabloid Daily Star citeerde een "goede vriend" van de zanger die zei dat de politie met Fadi Fawaz wou praten, onder meer over het drugsgebruik van de zanger. "De speurders willen vooral te weten komen wie drugs zou kunnen hebben geleverd aan George", aldus de niet nader genoemde vriend.

Fawaz reageerde vanmorgen als door een wesp gestoken op Twitter. "Niet zeker wie die gemene goede vriend van George, maar ik had een relatie met George Michael tot ik hem dood in bed vond". En ook "Het enige wat George wou was doodgaan, hij heeft aantal keren geprobeerd zichzelf te doden, vele keren, en uiteindelijk is hij er in geslaagd."

De tweets en twitteraccount van de man zijn intussen verwijderd. Fans van de zanger hebben op hun beurt al verontwaardigd gereageerd op "de vuile lasterpraat" van Fawaz.

Wie vragen heeft rond zelfdoding kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op zelfmoord1813.be

Meest gelezen