Queen ook te ziek voor misviering op Nieuwjaar

De Britse Queen Elizabeth is te zwaar verkouden om de misviering op Nieuwjaar bij te wonen. Dat meldt Buckingham Palace. De 90-jarige vorstin moest eerder al de kerstviering missen wegens ziekte.

De Britse koningin is al sinds half december snipverkouden. "En de Queen voelt zich nog niet fit genoeg om naar de kerk te gaan. Ze is nog steeds aan het herstellen van haar zware verkoudheid", klinkt het in een officiële mededeling.

Eerder moest koningin Elizabeth II al haar jaarlijkse verblijf met Kerstmis in haar landgoed in Sandringham met een dag uitstellen omdat zij en haar man prins Philip (95) beiden te ziek waren. Op 25 december meldde Buckingham Palace dat het Britse staatshoofd wegens haar verkoudheid ook paste voor de traditionele mis met Kerstmis aldaar.

En de verkoudheid blijft de Queen dus achtervolgen, want nu mist ze ook de mis op nieuwjaarsdag.

Meest gelezen