2 doden bij treinongeval in buurt van Thuin

In Gozée bij Thuin zijn 2 doden gevallen toen ze in een tunnel werden aangereden door een trein. Volgens Infrabel gaat het om een man en een vrouw. Er raakte ook één man zwaargewond. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Iets na 14 uur vanmiddag zijn in Gozée, een deelgemeente van Thuin in de buurt van Charleroi, 3 personen aangereden door een trein. Volgens Infrabel gaat het om twee mannen en een vrouw. Het trio zou zich op of naast de sporen in een tunnel hebben bevonden toen een trein hen heeft aangereden. Twee van hen hebben de aanrijding niet overleefd. De derde is gewond geraakt en vecht momenteel voor zijn leven. Mogelijk wilden de spoorlopers een kortere weg nemen.

Het is nog niet duidelijk hoe het ongeval is kunnen gebeuren, wie de slachtoffers zijn en wat ze in de buurt van de tunnel deden. Volgens persagentschap Belga is de tunnel waar de trein uitkwam een populaire plaats voor daklozen, die er hun toevlucht zoeken. Volgens sommige Franstalige media is de plaats waar het ongeval gebeurd is een plaats waar wel vaker de sporen worden gedwarst om een langere omweg via een overweg te vermijden.

Het treinverkeer tussen Charleroi en Lobbes is onderbroken. Er zijn vervangbussen ingelegd. Op de trein zelf hebben een twintigtal personen enkele uren lang vastgezeten. Ze konden lange tijd niet worden geëvacueerd, omdat de trein tot stilstand was gekomen op een brug. Rond 17 uur is die trein vertrokken.

Meest gelezen