Canadese politie haalt dronken piloot net op tijd uit cockpit

De Canadese politie heeft op de luchthaven van Calgary een dronken piloot uit de cockpit gehaald. Dat bericht de BBC. Het vliegtuig met meer dan honderd mensen aan boord, is later opgestegen met een andere piloot.
Jens Meier/laif

Het vliegtuig van de budgetvliegmaatschappij Sunwing Airlines stond zaterdag klaar om te vertrekken naar de Mexicaanse stad Cancún. Vliegtuigpersoneel merkte dat de piloot zich vreemd gedroeg, voor hij zijn bewustzijn verloor. De man is daarna door de autoriteiten meteen van het vliegtuig weggevoerd.

Volgens Sunwing onderzoeken de lokale autoriteiten momenteel het incident. "Het had kunnen uitdraaien op een ramp", verklaarde de lokale woordvoerder van de politie. "Maar de kans dat een piloot van een grote vliegtuigmaatschappij effectief kan opstijgen in die toestand is zeer onwaarschijnlijk. Er zijn heel wat verschillende controles." De 37-jarige piloot zal niet snel meer de toegang krijgen tot een cockpit, voegde hij er nog aan toe.

Op Facebook heeft Sunwing Vacations zich meteen verontschuldigd voor het incident. “We zijn dankbaar voor het kordate optreden van de bemanning. We hebben een nieuwe piloot kunnen voorzien, waardoor onze gasten met een minimale vertraging konden vertrekken.” Ze benadrukken dat veiligheid nog altijd hun grootste prioriteit blijft.

Meest gelezen