Israëlische politie ondervraagt premier Netanyahu in corruptieonderzoek

In Israël is premier Benjamin Netanyahu enkele uren lang ondervraagd door de politie inzake een mogelijk corruptieschandaal. Netanyahu ontkent elke betrokkenheid, maar het gerecht vond de aanwijzingen ernstig genoeg om een onderzoek te starten.

In totaal lopen er twee onderzoeken naar Netanyahu. Eén ervan gaat onder honderdduizenden euro giften die hij illegaal zou gekregen hebben van binnen- en buitenlandse zakenlui. Over het tweede onderzoek zijn er geen details vrijgegeven.

Netanyahu toonde zich erg strijdlustig. "Wacht nog even met de feestelijkheden. Ik zeg het nog eens: ze zullen niets vinden omdat er niets is", zo verklaarde hij laconiek.

In het verleden waren er overigens al eerder onderzoeken naar mogelijke corruptie door de 67-jarige Netanyahu en zijn vrouw. Dat ging onder meer over misbruik van staatsgeld voor privégebruik.

Het is overigens niet de eerste premier in Israël die verdacht wordt van corruptie. Ehud Olmert, die premier was tussen 2006 en 2009, zit nu een celstraf van 18 maanden uit. Voormalig president Moshe Katsav is onlangs vrijgelaten uit de gevangenis. Hij was veroordeeld wegens seksueel misbruik van medewerksters.

Meest gelezen