Let op: gladde wegen op eerste maandag van 2017

Op verschillende plaatsen is het vanochtend gevaarlijk glad op de weg. Dat komt door een een koude nacht met regen en smeltende sneeuw.

Afgelopen nacht heeft het geregend en viel er smeltende sneeuw op verschillende plaatsen in het land. In combinatie met de temperaturen rond het vriespunt heeft dit ertoe geleid dat de wegen er soms spekglad bijliggen. Op heel wat plekken is afgelopen nacht zout gestrooid, maar bepaalde wegen kunnen toch nog glad zijn. Wegen en Verkeer raadt bestuurders aan voorzichtig te zijn en de snelheid aan te passen.

De spits op de eerste maandagochtend van het jaar verloopt wel erg rustig, stelde VRT-verkeersanker Hajo Beeckman vanochtend vast. "Wie richting Ardennen rijdt, moet wel rekeningen houden met wat extra reistijd door verse sneeuw." Vooral op de E42 van Luik naar Sankt Vith gaat het moeizamer.

Slippartijen

"Pas je rijstijl aan en let goed op, vooral op op- en afritten, bruggen en viaducten en in bochten", waarschuwt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

"We hebben in de loop van de nacht enkele slippartijen gehad, waarbij voertuigen in de sloot zijn beland", aldus Bruyninckx. "Dat gebeurde op de E19 in Rumst, Zemst en Vilvoorde en op de Brusselse Ring in Koekelberg. Het ging telkens over individuele voertuigen waavan de bestuurders waarschijnlijk de controle over het wegdek verloren hadden, omdat het glad was. Er gebeurden ook twee ongevallen op het complex van Zwijnaarde."

In de regio van Brabant en Antwerpen wordt op de dynamische borden nog gewaarschuwd voor gladheid, en in Antwerpen geldt op vraag van de politie nog steeds een snelheidsbeperking van 90 kilometer per uur.

Meest gelezen