Meer dan 100.000 briefjes in Belgische frank zijn vorig jaar nog omgewisseld

Er zijn in het voorbije jaar nog meer dan 100.000 biljetten in Belgische frank binnengebracht bij de Nationale Bank. De bankbriefjes behouden hun waarde, en de Nationale Bank heeft ze dan ook omgezet in euro. In totaal ging het om een bedrag van 3,3 miljoen euro.

De Belgische frank werd in 2002 vervangen door de euro, maar biljetten kunnen nog steeds bij de Nationale Bank omgeruild worden voor euro's. Voor muntstukken was 2004 het laatste jaar waarin omwisselen mogelijk was.

Het voorbije jaar werden 105.388 oude Belgische frankbiljetten omgeruild voor euro's. Concreet ging het om 51.999 biljetten van oude reeksen (goed voor 1,5 miljoen euro) en 53.389 biljetten van de laatste serie in circulatie op het moment van de overgang naar de euro (goed voor 1,8 miljoen euro).

Toch zijn nog altijd meer dan 15 miljoen biljetten niet omgeruild. Alle frankbiljettten die nog in omloop zijn, zijn samen nog bijna 150 miljoen euro waard.

Meest gelezen