Na jaren van dalende geboortecijfers weer lichte stijging in Vlaanderen

In het voorbije jaar werden 63.946 ziekenhuisbevallingen geregistreerd. In vergelijking met 2015 is dat een lichte stijging van 552 bevallingen, of 0,9 procent. De stijging is het grootst in provincies waar meer mensen van vreemde origine wonen.
Science Photo Library

In vier van de vijf Vlaamse provincies is het aantal bevallingen gestegen of gelijk gebleven, alleen in de provincie Oost-Vlaanderen (-1,9 procent) is er een daling ten opzichte van het jaar voordien. De stijgende provincies zijn Vlaams-Brabant (3,5 procent), West-Vlaanderen (2,2 procent), Antwerpen (1,3 procent). Limburg blijft status quo.

"Die lichte winst van zowat 550 bevallingen méér, betekent dat we een beetje aan het recupereren zijn van de achteruitgang die de laatste 6 of 7 jaar heeft plaatsgevonden, want we komen van circa 68.000 bevallingen per jaar", zegt gynaecoloog Hendrik Cammu.

Meest gelezen