Nieuwkomer Bazart topfavoriet voor MIA's

Bazart zou dit jaar met zeven nominaties wel eens de slokop van de MIA's kunnen worden. Eén en Kunstenpunt hebben de genomineerden in alle categorieën van de muziekprijzen bekendgemaakt. De MIA's, voluit de Music Industry Awards, worden op 2 februari uitgereikt, maar ook u heeft deze keer een flinke vinger in de pap want vanaf vandaag kunt u meestemmen voor verschillende categorieën.

Kunstenpunt en Eén maakten eerder al de genomineerden voor "Hit van het jaar" bekend en ook daar is Bazart een van de vier genomineerden. Bazart neemt het in die categorie op tegen Tourist Lemc, Milow en Lost Frequencies.

Behalve Bazart doen ook de andere Nederlandstalige groepen het goed. Zo tikte Tourist Lemc vier nominaties op de kop, Het Zesde Metaal drie. Frontman Wannes Cappelle is daarnaast ook genomineerd voor "Auteur/componist".

Ook voor het net opgerichte Warhaus wordt het een spannende avond. De band rond Maarten Devoldere (Balthazar) is eveneens drie keer genomineerd. Warhaus doet het daarmee even goed als Goose en Stan Van Samang.

Stemmen tot en met 8 januari

Alles samen zijn dit jaar 40 groepen en artiesten genomineerd. Nieuw dit jaar is dat het publiek vooraf al kan stemmen voor zijn favoriet in de categorieën "Alternatief", "Dance", "Doorbraak", "Groep", "Nederlandstalig", "Pop", "Solo vrouw", "Solo man", "Vlaams populair" en "Hit van het jaar". Dat kan via de website van Eén waar u meteen ook alle genomineerden terugvindt.

In de overige categorieën, "Album", "Artwork", "Auteur/componist', "Live act", "Muzikant" en "Videoclip", is het de muzieksector zelf die beslist wie met de prijzen gaat lopen.

Live op Eén

Het ziet ernaar uit dat de feeststemming bij de MIA's nog wat groter zal zijn dan anders want de awards vieren dit jaar hun tiende verjaardag.

Om dat te vieren, kan ook het publiek de extra feestelijke editie bijwonen. De liveshow op donderdag 2 februari wordt gepresenteerd door Bart Peeters en wordt live uitgezonden op Eén.

Meest gelezen