Obama noemt presidentschap een "privilege"

De Amerikaanse president Obama heeft het presidentschap bij de start van het nieuwe jaar een "privilege" genoemd. De ontslagnemende president maakte ook gebruik van het nieuwe jaar om op Twitter terug te kijken op zijn acht jaar als president van de VS.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

"Het is het grootste privilege van mijn leven geweest om te dienen als jullie president. Ik kijk ernaar uit naast jullie te staan als burger. Gelukkig Nieuwjaar iedereen", schreef Obama op Twitter.

Daarnaast kijkt de Democraat terug op de belangrijkste verwezenlijkingen van zijn acht jaar als president: van de hervorming van de ziekteverzekering, de legalisering van het homohuwelijk, tot de strijd tegen de klimaatverandering en de groei van de sector van de hernieuwbare energie.

"We ruilden buitenlandse olie voor propere energie, we verdubbelden de standaarden voor de brandstofefficiëntie en we handelden op een globale schaal om de enige planeet die we hebben te redden", schreef de president.

Op 20 januari geeft Obama de sleutel van het Witte Huis door aan Donald Trump. De woordvoerder van president-elect Trump liet gisteren nog weten dat de volgende president snel nadat hij de eed afgelegd zal hebben een aantal besluiten zal nemen "om veel regels af te schaffen die de regering de voorbije acht jaar heeft genomen en die de economische groei en het scheppen van jobs afremmen".

Meest gelezen