Turkse media tonen selfie van schutter in Istanbul

In Turkije circuleert een selfievideo van de man die op nieuwjaarsnacht 39 mensen heeft doodgeschoten in een nachtclub in Istanbul. Tot nu toe waren er enkel onduidelijke videobeelden van bewakingscamera's van de schutter.

Tijdens de nieuwjaarsviering in de nachtclub Reina in Istanbul zijn 39 feestvierders doodgeschoten door een man met een kalasjnikov. De dader kon daarna wegvluchten en is nog altijd spoorloos.

Wel zijn er beelden van de schutter genomen door bewakingscamera's, maar die zijn erg vaag. Onze collega in Istanbul Steven Decraene bevestigt nu dat er een selfie van de vermoedelijke dader is die zichzelf zou gefilmd hebben op het bekende Taksimplein in Istanbul.

Hoe de politie aan die beelden geraakt is en wanneer die gemaakt zijn, is nog niet duidelijk. Wel is er nu een duidelijke foto van de man en dat kan de klopjacht op de schutter vergemakkelijken.

Eerder hadden Turkse media gemeld dat het wellicht gaat om een man uit Centraal-Azië. Hij zou afkomstig zijn uit Kirgizië of Oezbekistan. De aanslag in Istanbul is intussen opgeëist door de terreurgroep IS.

Meest gelezen