Warner Bros ziet wel iets in film over brexitcampagne

Is er een Hollywoodfilm over de brexit in de maak? Volgens enkele Britse kranten zou de Amerikaanse filmstudio Warner Bros onderhandelen met een van de voortrekkers van een anti-EU-campagne over de filmrechten van zijn biografie. De man in kwestie is Arron Banks, een controversiële zakenman die miljoenen doneerde aan UKIP en de verschillende lobbycampagnes om het Verenigd Koninkrijk uit de EU te loodsen.

De ietwat schimmige zakenman Arron Banks (50) maakte onder meer fortuin met het verkopen van autoverzekeringen. Hij was jarenlang een belangrijke geldschieter van de Britse Conservatieven en probeerde daar al om zijn anti-Europese agenda door te drukken.

Twee jaar geleden stapte hij plots over naar de UK Independence Party (UKIP), de eurosceptische partij die toen nog geleid werd door Europees Parlementslid Nigel Farage. Hij kreeg nationale beroemdheid toen hij de partij een cheque voor een miljoen pond overmaakte, de grootste schenking ooit aan de toen nog onbeduidende partij.

Toen duidelijk werd dat er een referendum over de toekomst van het Verenigd Koninkrijk binnen de EU zou komen, schonk hij ook grote sommen geld aan anti-Europese organisaties en campagnes.

Panama Papers

Banks, met een geschat vermogen van 100 miljoen pond, is echter niet onbesproken. Hij zou op een schimmige manier zaken doen. Zijn naam werd ook genoemd in de Panama Papers.

"The bad boys of brexit" vertelt het verhaal van zijn steile klim naar succes. Volgens een woordvoerder van Banks zou Warner Bros bijzonder geïnteresseerd zijn om de biografie te verfilmen voor het witte doek.

Toplui van de filmstudio zouden later deze maand in de VS Banks en voormalig UKIP-leider Nigel Farage willen ontmoeten wanneer zij in het land zijn voor de inhuldigingsceremonie van president Donald Trump. Bij Warner Bros wil men echter niet reageren op het nieuws.

Meest gelezen