Bart Van der Roost (35) nieuwe directeur Kunsthuis

De 35-jarige ondernemer en muzikant Bart Van der Roost neemt in mei de functie van algemeen directeur van Lena De Meerleer over bij Kunsthuis Opera Vlaanderen Ballet Vlaanderen. Van der Roost is medeoprichter van neoScores, een bedrijf dat digitale partituren in binnen- en buitenland verkoopt.
Noortje Palmers

Kunsthuis Opera Vlaanderen Ballet Vlaanderen heeft Bart Van der Roost aangesteld als de nieuwe algemeen directeur. Van der Roost neemt de functie op in mei en volgt Lena De Meerleer op.

De voorbije jaren kwam de 35-jarige Van der Roost in het nieuws als mede-oprichter en CEO van neoScores. De start-up groeide in drie jaar tijd uit tot een internationale speler in de markt van de digitale partituren.

Bart Van der Roost werkt al zijn hele carrière voor en achter de schermen van de klassieke muziekwereld. Hij studeerde af als trombonist aan het Lemmensinstituut, werkte als progammamaker bij Klara en was vijf jaar productiehoofd bij Brussels Philharmonic.

"Eensgezind voor Van der Roost gekozen"

De raad van bestuur van Kunsthuis Opera Vlaanderen Ballet Vlaanderen staat eensgezind achter de aanstelling van Bart Van der Roost.

"Hij kwam overtuigend naar voren als sterkste kandidaat uit een selectieprocedure. Met Bart Van der Roost komt een dynamische kracht aan het hoofd van de instelling. We kijken onze samenwerking vol vertrouwen tegemoet", meldt Pol Bamelis, de voorzitter van de raad van bestuur.

Bart Van der Roost kijkt uit naar deze nieuwe uitdaging. "Ik wil behouden wat goed is en vernieuwen waar nodig om dit prachtige huis op een frisse manier te laten doen waar het goed in is: relevante en beklijvende opera- en dansvoorstellingen brengen."

Van der Roost kondigt ook aan dat hij de komende maanden zal gebruiken om zijn operationele rol bij neoScores af te ronden, om zich volledig toe te kunnen leggen op zijn taak bij Kunsthuis Opera Vlaanderen Ballet Vlaanderen.

Meest gelezen