Belgische slachtoffer van aanslag op Turkse nachtclub wordt morgen begraven in Houthalen-Helchteren

De man met de dubbele Belgisch-Turkse nationaliteit die op oudejaarsnacht om het leven kwam bij de aanslag op nachtclub Reina in Istanbul, krijgt morgen een uitvaartplechtigheid in Houthalen-Helchteren. Dat laat burgemeester Alain Yzermans weten.
Aan het gemeentehuis van Houthalen-Helchteren hangt de Belgische vlag halfstok.

Het lichaam van Kerim Akyil wordt vandaag naar België overgebracht. Ook zijn vader en broer zullen terugkeren uit Turkije.

Op de sociale media verschenen de afgelopen dagen allerlei racistische boodschappen, tot grote ergernis van burgemeester Alain Yzermans. "Onbetamelijk en verwerpelijk", noemt hij de reacties. De burgemeester kreeg zelf ook enkele haatmails. "Om het even welke aanslag er gebeurt, hebben bepaalde mensen een oordeel klaar omwille van zijn afkomst."

De uitvaartplechtigheid van de man uit Houthalen vindt morgen om 12.30 uur plaats aan de moskee Yesil Camii in de Saviostraat in Houthalen en zal buiten plaatsvinden. Gisteren kwamen in Houthalen nog enkele honderden vrienden en familieleden van het slachtoffer samen om hem te herdenken.

Nog vier mensen opgepakt

Ondertussen is het onderzoek naar de aanslag in Turkije volop bezig. De Turkse autoriteiten hebben nog vier personen opgepakt. In totaal zijn nu al 12 mensen gearresteerd. De Turkse vicepremier liet nog weten dat de autoriteiten beschikken over vingerafdrukken en uiterlijke kenmerken van de verdachte, en dat ze bezig zijn met de identificatie van de man. De vermoedelijke dader, die volgens de Turkse media afkomstig is van Oezbekistan of Kirgizië, is nog altijd niet gevat.

Meest gelezen