Bosbrand legt delen van Chileense stad Valparaíso in de as

In de Chileense havenstad Valparaíso zijn minstens 19 mensen gewond geraakt door een zware bosbrand. Dat heeft de Chileense viceminister van Binnenlandse Zaken gemeld. Een honderdtal woningen zijn vernield.

Het vuur brak uit iets ten zuiden van Valparaíso, in de wijk Laguna Verde, en rukte op naar de zone Playa Ancha. Naast een 100-tal woningen is ook een 50-tal hectare bos in de vlammen opgegaan. 400 mensen moesten worden geëvacueerd.

"Gelukkig vielen er geen doden", aldus viceminister van Binnenlandse Zaken Mahmud Aleuy.

Het vuur, dat werd aangewakkerd door de hoge temperaturen en de hevige wind, is inmiddels onder controle. Een tiental blusvliegtuigen en helikopters werden ingezet en een honderdtal brandweerlui bestreden het vuur.

In maart 2015 werd nog 600 hectare bos vernield bij een zware bosbrand in Valparaíso. Daarbij viel toen ook één dode. In 2014 kwamen bij een brand op dezelfde locatie 15 mensen om het leven en werden 3.000 woningen vernield.

Valparaíso ligt een 70-tal kilometer ten westen van de hoofdstad Santiago de Chile. De kleurrijke koloniale stad is Unesco-werelderfgoed en was in 1851 de eerste stad in Zuid-Amerika met een vrijwillige brandweer.

Meest gelezen