Britse ambassadeur bij EU die brexit moest voorbereiden neemt ontslag

De Britse ambassadeur bij de Europese Unie, Ivan Rogers, neemt ontslag. Dat meldt The Financial Times. De man zou normaal nog een belangrijke rol spelen bij de start van de onderhandelingen over de brexit, het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie.

Sir Ivan Rogers is nog door de vorige Britse premier David Cameron aangesteld als ambassadeur bij de Europese Unie. Hij werkte in het verleden als kabinetschef bij de Europese Commissie en kent de EU dus door en door.

Na de beslissing van de Britten om de Europese Unie te verlaten, trad Cameron af en kwam er een nieuwe regering onder leiding van Theresa May. Een ploeg waar het duidelijk minder mee klikt. 

Vorige maand lekte namelijk uit dat Rogers de Britse regering waarschuwde dat de onderhandelingen over een toekomstig handelsakkoord tussen Groot-Brittannië en de Europese Unie wel tien jaar zouden kunnen duren. En dat terwijl de Britse regering hoopt om alles in twee jaar rond te hebben.

De meningsverschillen tussen de ambassadeur en de regering veroorzaakten blijkbaar zo veel spanningen dat Rogers nu beslist om op te stappen in zijn huidige functie. 

Meest gelezen