Bruggeling (70) die videotheek wou overvallen met speelgoedgeweer, krijgt jaar met uitstel

Een 70-jarige Bruggeling is veroordeeld tot een jaar cel met uitstel, nadat hij een videotheek had willen overvallen met een speelgoedgeweer. De overval mislukte, want de kassierster had snel door dat het geen echt geweer was. De dader kon ontmaskerd worden dankzij camerabeelden.
Archieffoto: speelgoedwapens

In februari stapte de man een videotheek binnen in Sint-Andries, een deelgemeente van Brugge. Hij vroeg de kassierster wanneer een bepaalde film binnen zou zijn, maar haalde plots een vuurwapen boven. Hij richtte die op de vrouw en vroeg het geld uit de kassa. Eerst deed de vrouw wat haar gevraagd werd, maar toen hoorde ze plots een plastic geluid van het wapen. De vrouw zei dat ze doorhad dat het om een speelgoedwapen ging. Toen vluchtte de man weg.

Herkend op camera

De dader kon ontmaskerd worden dankzij camerabeelden. Niet lang voor dit incident was de man al veroordeeld. Hij had ingebroken in zijn stamcafé omdat hij op zoek was naar geld. Toen zei hij dat hij had ingebroken uit wraak. Hij mocht het café immers niet meer binnen, omdat hij openstaande rekeningen maar niet betaalde. Waar de rechter de Bruggeling toen opschorting van zijn straf gaf, krijgt hij nu een jaar cel met uitstel, gekoppeld aan strenge voorwaarden. Hij moet onder meer dringend iets doen aan zijn alcoholprobleem.

Meest gelezen