Franse weekblad Marianne in financiële moeilijkheden

Het Franse weekblad Marianne zit in slechte papieren. Het kan zijn rekeningen niet meer betalen en krijgt zes maanden de tijd om onder gerechtelijke controle de rekeningen weer op orde te krijgen. Dat heeft directeur Yves de Chaisemartin bevestigd aan het Franse persagentschap AFP.

De directeur van Marianne Yves de Chaisemartin hoopt Marianne nog te kunnen redden om de toekomst van het blad te verzekeren.

Marianne heeft zes maanden de tijd gekregen om uit de rode cijfers te geraken. Het gerechtelijk akkoord zal het mogelijk maken om onder meer in de website te investeren.

Marianne was in 2012-2013 zwaar verlieslatend, vond in 2014 het evenwicht, maar verloor in 2015 opnieuw 300.000 euro. In 2015 had Marianne, een eerder links georiënteerd magazine, nog 0,64 procent meer exemplaren verkocht.

Er werden gemiddeld 157.000 exemplaren verkocht. In de eerste negen maanden van vorig jaar daalde de verkoop echter met 8,3 procent naar 143.500 exemplaren. De losse verkoop kreeg een klap van 18 procent.

Meest gelezen