Jonge vrouw (20) aangehouden na vluchtmisdrijf in Bree

De 20-jarige vrouw uit Peer die verdacht wordt van vluchtmisdrijf na het dodelijke ongeval in Bree in Limburg is aangehouden. Dat heeft de onderzoeksrechter beslist. Bij het ongeval kwam een vrouw van 91 om het leven. Volgens het parket zou het vluchtmisdrijf een paniekreactie geweest zijn.

Ze zit niet in de gevangenis maar staat onder elektronisch toezicht en moet overmorgen voor de raadkamer verschijnen.

Het ongeval gebeurde gisterenmiddag aan de oversteekplaats bij het woonzorgcentrum Gerkenberg. Een bewoonster van het rusthuis werd er aangereden door een auto. Alle hulp kwam te laat.

Even later werd een verdachte opgepakt van het ongeval. Het gaat om een 20-jarige vrouw. Dat gebeurde naar aanleiding van een tip die bij de lokale politie binnenkwam. Ze werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en wordt aangehouden.

Volgens Pieter Strauven van het parket zou het gaan om een paniekreactie. De vrouw had niet te veel gedronken. Ze riskeert een celstraf van maximum 5 jaar voor onopzettelijke doodslag en voor vluchtmisdrijf. Het is ook mogelijk dat ze haar rijbewijs verliest en een geldboete moet betalen.

Meest gelezen