Journaliste die botste met Trump ruilt Fox voor NBC

Megyn Kelly, de Amerikaanse journaliste die een kritische vraag stelde aan Donald Trump en bij hem in ongenade viel, ruilt Fox News voor NBC News. Fox News verliest met Kelly een van zijn bekendste gezichten.

Megyn Kelly was jarenlang de sterjournaliste van het conservatieve Fox News. In 2015 kwam ze ook bij ons volop in het nieuws toen ze tijdens het eerste Republikeinse debat botste met Donald Trump, toen nog een van presidentskandidaten bij de Republikeinen.

Ze vroeg hem of hij wel presidentieel was, gezien zijn vrouwonvriendelijke uitspraken. Trump nam haar de vraag bijzonder kwalijk. Hij kwam met nog een extra vrouwonvriendelijke uitlating aanzetten, toen hij na het debat opmerkte "dat er bloed uit haar ogen of waar dan ook bij haar vandaan kwam". Trump noemde Kelly ook nog een "bimbo".

Sterkhouder van Fox

Kelly was een van de sterkhouders van Fox News. Haar vertrek volgt enkele maanden na dat van de voormalige topman van de zender, Roger Ailes. Die was door meerdere vrouwen, onder wie Kelly, beschuldigd van seksuele intimidatie.

Kelly had nog tot de zomer een contract bij Fox News. De moedermaatschappij van de zender, 21st Century Fox, had haar meer dan 19 miljoen euro per jaar aangeboden als ze bij de zender zou blijven.

Wat ze bij NBC gaat verdienen, is niet bekend, maar de zender zal haar uitgebreid inzetten. Volgens de New York Times krijgt ze haar eigen nieuws- en discussieprogramma overdag, wordt ze op zondag anker van een nieuwsshow die dieper op de actualiteit ingaat, en zal ze ook presenteren tijdens speciale grote evenementen of politieke programma's.

Megyn Kelly (tegen Trump): "Vind je dat een journalist lief moet zijn voor een presidentskandidaat?

Meest gelezen