NMBS wil eerste klasse op de trein aantrekkelijk houden

De NMBS bekijkt ingrepen om eerste klasse op de trein aantrekkelijk te houden en broedt op plannen om het comfort in eerste klasse te verhogen. Vandaag is er op nieuwe treinen nog amper verschil tussen eerste en tweede klasse.

"Heel wat reizigers betalen graag wat meer voor het extra comfort en de extra rust aan boord van de trein, zodat ze bijvoorbeeld ook makkelijker kunnen werken op de trein", zegt Dimitri Temmerman van de NMBS.

Daarom bekijken de spoorwegen hoe ze het reizigerscomfort in eerste klas kunnen verhogen. Dat schrijft De Morgen. Meer beenruimte, meer stopcontacten, geluidschermen tussen de zetels, zodat reizigers meer privacy hebben, meer internetopties: het zijn enkele denkpistes om 1e klasse weer wat meer te onderscheiden van 2e klasse.

Een gemiddelde trein telt 454 plaatsen, waarvan 62 in eerste klasse.

Meest gelezen