Springsteen stelt competentie Trump in vraag

De rockzanger Bruce Springsteen vreest voor de toekomst van Amerika nu Donald Trump op 20 januari de president van het land wordt. "Ik denk dat hij er een boeltje van gaat maken, maar ik weet niet hoe erg het wordt", zegt hij in een interview met Marc Maron van WTF Podcast. Springsteen steunde in de aanloop naar de verkiezingen Hillary Clinton.
Invision2013

De rockzanger Bruce Springsteen heeft in een interview met podcaster Marc Maron de competentie van de nieuwe president Donald Trump in vraag gesteld. Springsteen vreest ook voor de toekomst van zijn land onder en na het bewind van de Republikeinse president Trump.

"Ik heb eerder afschuw gevoeld, maar nooit het soort angst dat ik nu voel. Ik vrees dat Trump niet competent is voor het presidentschap. Kan hij zo een grote verantwoordelijkheid aan?", klinkt het op wtfpod.com.

In de aanloop naar de presidentsverkiezingen in Amerika steunde Springsteen de Democratische kandidate Hillary Clinton. Hij omschreef Trump als een giftige narcist. "Ik denk dat hij er een boeltje van gaat maken en ik weet niet hoe ver dat zal gaan. Maar dat zullen we weldra ondervinden."

Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

"Geest van racisme en intolerantie uit de fles"

Springsteen trekt de verkiezing van Donald Trump niet in twijfel. "Ik begrijp hoe hij de overwinning behaalde. Door onder meer in te spelen op de angst voor IS en de angst voor banenverlies. Dat zijn heel simplistische, maar heel krachtige ideeën."

Springsteen vermoedt dat Trump een on-Amerikaans beleid zal voeren. "Wanneer je de geest van onverdraagzaamheid, racisme en intolerantie uit de fles laat, is het niet eenvoudig om die opnieuw in de fles te krijgen."

Toch eindigt de zanger en muzikant met een positieve noot. "Amerika is nog steeds Amerika. Ik geloof nog steeds in mijn idealen en ik ga mijn best doen om op mijn manier een bescheiden rol te spelen om die idealen te verdedigen."

Donald Trump is in november verkozen tot de 45e president van de Verenigde Staten van Amerika. Op 20 januari volgt hij de huidige president Barack Obama op. Na zijn verkiezingsoverwinning ging Trump op de koffie bij Obama in het Witte Huis.

AFP or licensors