Transportsector is boos op minister Weyts

Febetra, de federatie van de transportsector, is boos omdat Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) een einde heeft gemaakt aan de bewaking van vrachtwagenparkings langs de snelwegen. Die bewaking is deze week stopgezet.

Na een reeks incidenten met vluchtelingen die in vrachtwagens probeerden te klimmen om zo naar Groot-Brittannië te reizen, had minister Weyts de parkings van Drongen, Jabbeke en Mannekensvere permanent laten bewaken door een privébedrijf. 

Dat bleek goed te werken, maar het was tijdelijk en de bewaking is enkele dagen geleden stopgezet. Volgens minister Weyts is het niet meer nodig na de ontruiming van het vluchtelingenkamp nabij de Kanaaltunnel in Calais. Wel is de minister bereid om omheinde parkings te maken waar de chauffeurs met hun truck veilig de nacht kunnen doorbrengen. 

Febetra is daar echter niet over te spreken. Volgens de federatie was beloofd om eerst een evaluatievergadering te organiseren, maar is dat niet gebeurd. Febetra was daar alleszins niet op uitgenodigd. De federatie vindt wel dat de bewaking efficiënt was, want sinds de invoering ervan waren er geen incidenten meer.

Meest gelezen