Tsunami-alarm na zware aardbeving bij Fiji-eilanden

Nabij de Fiji-eilanden in de Stille Oceaan is er vannacht een zware aardbeving geweest. In dat deel van de oceaan is een waarschuwing voor een mogelijke tsunami afgekondigd. Berichten over schade of slachtoffers zijn er nog niet.

Volgens de Amerikaanse geologische dienst USGS had de schok een kracht van 7.2 en vond die plaats op een diepte van slechts 10 kilometer. De beving vond plaats in de buurt van Fiji in het westen van de Stille Oceaan en daar is in een straal van 300 kilometer rond het epicentrum tsunami-alarm afgekondigd.

De geologische dienst maakte melding van verschillende naschokken met een kracht van 5.5 à 5.8 in de afgelopen uren.

Reynders net vertrokken uit Fiji

Volgens Radio New Zealand hebben tal van inwoners van Nadi de stad op het belangrijkste eiland van Fiji verlaten. Daar leven ongeveer 4.200 mensen. Er zijn nog geen berichten over schade of slachtoffers.

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) was tot kort voor de aardbeving in Fiji, maar hij is inmiddels vertrokken naar Auckland in Nieuw-Zeeland.

De voorbije maanden is het erg onrustig in het westen van de Stille Oceaan. In november was er een aardbeving in Kaikoura in Nieuw-Zeeland. Daarna waren er ook aardbevingen in Aceh op het eiland Sumatra en in Sumbawa, een ander eiland in Indonesië.

Meest gelezen