426 doden op Thaise wegen tijdens nieuwjaarsperiode

Meer dan 400 mensen zijn gestorven in auto-ongevallen tijdens de nieuwjaarsperiode in Thailand. Dat heeft het Thaise ministerie van Verkeer bekendgemaakt. De cijfers zijn opvallend hoog, ondanks een overheidscampagne voor veilig verkeer.

Uit gegevens van het ministerie van Verkeer blijken 426 doden te zijn gevallen in 3.327 ongevallen tussen 29 december en 3 januari. Dat is een kwart meer dan vorig jaar. Toen eiste dezelfde periode 340 levens.

Volgens een rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) sterven enkel in Libië meer mensen in het verkeer. Thailand blijft een van de gevaarlijkste landen om met de auto rond te rijden. Uit datzelfde rapport bleek dat er per jaar gemiddeld 36 doden vielen in het verkeer op 100.000 inwoners. In België zijn dat 6 mensen.

Veel mensen stierven omdat ze te snel reden of omdat ze geen veiligheidsgordel droegen. Ook kwamen veel motorrijders om, omdat ze geen helm droegen. De wetten rond het verplicht dragen daarvan worden in Thailand niet zorgvuldig toegepast. Ook rijden met een glas te veel op gebeurt erg vaak.

Veel doden, ondanks campagne

De Thaise overheid lanceerde recent nog een campagne over veilig verkeer en zorgde voor meer wegpolitie. "We moeten blijven werken aan de verkeersveiligheid en niet enkel tijdens de nieuwjaarsperiode", erkende een woordvoerder van de overheid aan persagentschap Reuters.

Hoewel er zich op de weg vele ongelukken voordoen, blijft Thailand een populaire vakantiebestemming voor toeristen. In 2016 voorspelde het ministerie van Toerisme dat zo'n 32 miljoen buitenlanders naar Thailand zouden reizen.

Meest gelezen