"Dader van aanslag in Istanbul geïdentificeerd"

De dader van de aanslag op een nachtclub in Istanbul tijdens oudejaarsnacht is geïdentificeerd. Dat heeft de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu gezegd. Meer details maakte hij niet bekend.

Bij de aanslag, die is opgeëist door terreurgroep IS, vielen 39 doden. "De persoon die de terreuraanslag in Istanbul pleegde, is geïdentificeerd", zegt Cavusoglu aan het nieuwsagentschap Anadolu.

Gisteren gaf vicepremier Numan Kurtulmus al te kennen te beschikken over de vingerafdrukken van de vermoedelijke dader.

Ondanks de vele arrestaties heeft de Turkse politie tot nu toe geen echte doorbraak gemeld. Volgens het nieuwsagentschap DHA zijn in Izmir nog eens 27 verdachten gevat, wat het aantal arrestaties op 43 brengt.

Turkije geeft toe dat het onderzoek "moeilijk" is. De berichtgeving over de zoektocht naar de dader is vaak verward, ook al omdat de Turkse autoriteiten de informatie filteren. Dat leidt tot allerlei speculaties en geruchten in de media. Gisteren waren er berichten over een dader met de Kirgizische nationaliteit, vandaag meldt de Engelstalige Chinese staatskrant Global Times dat de dader een Chinese moslim is die naar Turkije is getrokken na een militaire training in Syrië.

Erdogan: "Geen enkele levensstijl is bedreigd"

Meest gelezen