"Fawlty Towers" is favoriete sitcom van Britse komieken

Twaalf afleveringen telt de reeks maar, maar die zijn stuk voor stuk zo memorabel dat Britse komieken "Fawlty Towers" hebben uitgeroepen tot hun favoriete sitcom. De serie met John Cleese als chagrijnige hoteleigenaar staat op 1 in een top van de zender Gold.
UPPA/Photoshot. All rights reserved.

Gold vroeg meer dan 100 Britse komieken naar hun favoriete Britse sitcoms, scènes, personages en acteurs. "Fawlty Towers", een reeks uit de jaren 70, prijkt duidelijk op 1, met zowat een derde van alle stemmen.

Dit is de top tien:

  1. 1. Fawlty Towers
  2. 2. I'm Alan Patridge
  3. 3. Blackadder
  4. 4. The office
  5. 5. Father Ted
  6. 6. Peep show
  7. 7. Only fools and horses
  8. 8. The thick of it
  9. 9. Absolutely fabulous
  10. 10. Porridge

"Don't mention the war!"

Bekijk via YouTube een memorabele scène uit "Fawlty Towers": "Don't mention the war!" uit de aflevering "The Germans", die werd verkozen tot de op drie na beste komische scène uit de Britse tv-geschiedenis:

Meest gelezen