"Gekrenkte" Mariah Carey laat zich niet kisten

De Amerikaanse zangeres Mariah Carey heeft voor het eerst een interview gegeven sinds haar mislukte optreden in een live-uitzending op oudejaarsavond. "Ik voel me gekwetst door wat er gebeurd is, maar het zal me niet weerhouden om opnieuw live op televisie op te treden", aldus Carey.

De Amerikaanse zangeres Mariah Carey heeft voor het eerst sinds het debacle op Times Square op oudejaarsavond een interview gegeven. Carey zegt "gekwetst" en "gekrenkt" te zijn door het fout gelopen optreden dat live werd uitgezonden op televisie.

Carey ging volledig de mist in toen ze drie nummers moest zingen voor het aftelmoment naar het nieuwe jaar. "Auld lang syne" verliep goed, maar bij het tweede nummer "Emotions" ging ze volledig de mist in. Uiteindelijk playbackte ze haar derde nummer "We belong together".

De entourage van Carey en de producer van de show wezen daarna met de vinger naar elkaar. De 46-jarige zangeres weerlegt de beschuldiging van haar team dat Dick Clark Productions met opzet haar optreden zou hebben gesaboteerd.

"Ik kan mij niet voorstellen dat Dick Clark Productions mij opzettelijk de mist in heeft laten gaan. Maar ik vond het fout gelopen optreden verschrikkelijk. In de toekomst ga ik veel minder vertrouwen hebben wanneer ik samenwerk met mensen die niet tot mijn team behoren", aldus Carey.

Volgens Dick Clark Productions is het optreden mislukt omdat Mariah Carey niet zelf de soundcheck heeft gedaan, maar een stand-in liet opdraven.