Anis Amri gespot in Brussel-Noord, dit is de weg die hij aflegde

Anis Amri, de verdachte van de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn, is tijdens zijn vlucht gezien in het station van Brussel-Noord. Dat bevestigt het federaal parket dat zich baseert op camerabeelden. De terreurverdachte kwam vanuit Amsterdam.

Er raken steeds meer details bekend over de vluchtroute van Anis Amri, de man die op maandag 19 december met een vrachtwagen inreed op een kerstmarkt in Berlijn.

Eerder raakte al bekend dat de man vanuit Berlijn naar de Nederlandse stad Nijmegem ging, waar hij woensdagochtend is opgemerkt. Nu blijkt dat hij daarna met de trein naar Amsterdam is gegaan. Daar hebben camera's hem om 13.30 uur gezien. Tegen het einde van de middag stapte hij op een rechtstreekse trein richting België.

Volgens camerabeelden uit onze stations kwam de terreurverdachte rond 19 uur aan in Brussel-Noord. Hij doolde er twee uur lang rond. Het federaal parket heeft ondertussen een foto (zie boven) vrijgegeven waarop Amri te zien is in het station. Hij heeft een papier vast. Zijn gezicht is grotendeels verborgen achter een muts en sjaal.

Vanuit Brussel ging de man naar de Franse stad Lyon. Hij nam rond 21 uur een internationale bus, zo blijkt uit onze informatie. Van daaruit zou Amri de trein naar Chambéry genomen hebben, om vervolgens over te stappen richting de Italiaanse stad Turijn. Een bewakingscamera filmde de man om 22.14 uur in het station Porta Nuova. Hij zou een tweetal uur in het station gebleven zijn.

Na middernacht, om 00.58 uur, wordt hij in het centraal station van Turijn gefilmd. Nog later, omstreeks 3.30 uur, wordt Amri tijdens een identiteitscontrole neergeschoten in Sesto San Giovanni, nabij Milaan.

Meest gelezen