Biopic "Django" is openingsfilm van 67e Berlinale

De Franse film "Django" over het leven van de gitarist Django Reinhardt opent op 9 februari het Filmfestival van Berlijn. De film van Etienne Comar dingt mee naar de Gouden Beer in Berlijn. De Berlinale vindt dit jaar plaats van 9 tot en met 19 februari.

Dieter Kosslick van het Filmfestival van Berlijn heeft aangekondigd dat de 67e editie van het festival op donderdag 9 februari geopend wordt door de Franse film "Django".

"Django" van de Franse regisseur Etienne Comar focust op de vlucht van Django Reinhardt (1910-1953) uit het door het Duitse leger bezette Parijs in 1943. Reda Kateb vertolkt de hoofdrol in de film.

"Django Reinhardt was een van de meest briljante pioniers van de Europese jazz en de grondlegger van de gypsy swing. "Django" toont een aangrijpende episode in het leven van de muzikant, waarin hij strijdt om te overleven. Ondanks het gevaar voor eigen leven, bleef hij muziek spelen", meldt festivaldirecteur Kosslick.

"Django" is het regiedebuut van Etienne Comar. De Fransman werkte eerder als scenarist en producer mee aan de films "Of gods and men", "Haute cuisine" en "Timbuktu".

Meest gelezen