Duits gezin wordt wakker met dichtgemetselde voordeur

Een Duitser die 's ochtends naar buiten wilde gaan, merkte op dat de voordeur van zijn huis 's nachts dichtgemetseld was. Dat berichten de lokale politie en plaatselijke media. De politie is nog op zoek naar de onbekende daders.

Een familie in Mainhausen, vlak bij Frankfurt am Main, is op nieuwjaarsdag wakker geworden met een onaagename verrassing voor hun deur. Die bleek dichtgemetseld te zijn door onbekenden.

"De bewoner deed 's ochtends de deur open en stond voor een muur", verklaarde de politiewoordvoerder aan het Duitse hessenschau.de. De dader ging heel netjes te werk met bakstenen en mortel.

De politie vermoedt dat er meerdere daders achter de daad zitten. "Het is mogelijk om dit op enkele minuten te doen." Het gaat mogelijk om een grap, een wraakactie of een weddenschap. In een persbericht vraagt de lokale politie tips om de onbekenden op het spoor te komen.

Net de Berlijnse muur

"Ik dacht meteen aan de Berlijnse muur", zei de politiewoordvoerder aan de lokale nieuwssite. "Die is ook heel snel opgebouwd". Maar hij voegde eraan toe dat de politie het incident zeer ernstig neemt. "Het gaat hier om een misdrijf, niet om een grap." Er is immers ongeveer 500 euro schade.

De politie is ervan overtuigd dat de dader of daders vroeg of laat opduiken. "Dit is het klassieke verhaal, waarmee iemand op café uitpakt. En dan komt het heel snel bij ons terecht", aldus de politiewoordvoerder aan de Duitse nieuwssite.

Meest gelezen