Hinder voor spoorverkeer tussen Kortrijk en Brussel door uitgebrande seinkast

Het treinverkeer tussen Kortrijk en Brussel is vanochtend verstoord door een uitgebrande seinkast. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel. Er zijn enkele piekuurtreinen geschrapt. Verwacht wordt dat de hinder op de lijn enkele dagen zal duren.

"Er is afgelopen nacht een seinkast naast de sporen uitgebrand in de buurt van Harelbeke", zo zegt Frédéric Petit, woordvoerder van Infrabel. "Het verkeer tussen Kortrijk en Anzegem, een traject van ongeveer 10 kilometer, moet afwisselend over één spoor. Dat veroorzaakt in de spits vertragingen van gemiddeld vijftien minuten." Als gevolg van het incident zijn ook enkele piekuurtreinen geschrapt.

De oorzaak van de brand in de seinkast is nog niet duidelijk. Verwacht wordt dat de herstellingswerken enkele dagen zullen duren. Er zal dus ook nog een paar dagen hinder zijn op de spoorlijn.

Meest gelezen