Niet genoeg bewijs tegen mogelijke handlanger Amri

Het Duitse parket heeft niet genoeg bewijs om een mogelijke handlanger van Anis Amri aan te houden voor betrokkenheid bij de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn. De 26-jarige Tunesiër zit wel vast voor fraude met sociale verzekeringen.
This content is subject to copyright.

De 26-jarige Tunesiër werd gisteren opgepakt in een asielcentrum in Berlijn. Hij kende Amri naar verluidt sinds 2015 en zou met hem ook contact hebben gehad de avond voor de aanslag.

Het parket heeft echter niet genoeg bewijs om aan te houden voor betrokkenheid bij de aanslag op de kerstmarkt. Hij zit wel vast voor fraude met sociale verzekeringen.

Anis Amri reed op maandag 19 december met een vrachtwagen in op een kerstmarkt in Berlijn. Daarbij vielen twaalf doden en verschillende gewonden. De man vluchtte naar Italië waar hij door de politie werd doodgeschoten bij een politiecontrole. In de nasleep werden al verschillende mogelijke betrokkenen opgepakt. 

Meest gelezen