Nieuwe vrachtvervoerder op Belgische spoor

Morgen doet een twaalfde spoorvrachtvervoerder zijn intrede in België. De Poolse spoorwegonderneming HSL Polska voert dan haar eerste rit uit in ons land, tussen Aken en Zeebrugge Ramskapelle. Dat meldt de spoornetbeheerder Infrabel.

Volgens Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit zal HSL Polska allerlei types van goederen gaan vervoeren in België. De bedoeling zou zijn om op termijn ook andere verbindingen te verzorgen, bijvoorbeeld naar de Antwerpse haven.

HSL Polska is gelinkt aan HSL Logistik, een Duitse spoorwegonderneming die actief is in Nederland, Oostenrijk, Polen en Tsjechië.

De nieuwe klant van Infrabel is de twaalfde goederenoperator die op het Belgische spoornet zal rijden, naast marktleider B Logistics, Captrain Belgium NV, Crossrail Benelux NV, CFL Cargo, DB Cargo NL, DB Schenker Euro Cargo Rail, Europorte, Railtraxx, Rotterdam Rail Feeding, SNCF Fret en TrainsporT AG.

Voor het reizigersvervoer heeft Infrabel drie klanten: NMBS, Eurostar en Thalys. De hogesnelheidstreinen ICE en TGV sporen met een NMBS-licentie.

Meest gelezen